Veganskt bananbröd

Baka ditt eget veganska bananbröd och fyll köket med doften av söta kryddor! Detta enkla och härliga recept ger ett perfekt fuktigt och smakrikt bröd, där mogna bananer blandas med rika kryddor för en underbar sötma. Oavsett om du serverar det varmt direkt från ugnen eller njuter av det som en saftig och läcker bit dagen efter, är detta bananbröd ett säkert kort för att tillfredsställa både veganer och icke-veganer. Perfekt för frukost eller som mellanmål.

Tillagningstid

45 min

Portioner

10 bitar

Kalorier

1744 kcal

Protein

24 g

Kolhydrater

264 g

Fett

64 g

Recept:

Recept Template

Veganskt bananbröd

Klicka på ingredienser och steg för att bocka av dem.

Ingredienser:

  • 3 stora mogna bananer
  • 75 ml vegetabilisk eller solrosolja, plus extra för formen
  • 100g brunt socker
  • 225g vetemjöl (eller använd självhöjande mjöl och minska bakpulvret till 2 tsk)
  • 3 toppade tsk bakpulver
  • 3 tsk kanel eller blandade kryddor
  • 50g torkad frukt eller nötter (valfritt)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C (180°C för varmluftsugn). Mosa de skalade bananerna med en gaffel och blanda väl med 75 ml vegetabilisk eller solrosolja och 100 g brunt socker i en bunke.
  2. Tillsätt 225 g vetemjöl, 3 toppade tsk bakpulver och 3 tsk kanel eller blandade kryddor. Blanda ordentligt. Rör i 50 g torkad frukt eller nötter om du använder det.
  3. Häll smeten i en oljad och klädd 900g-brödform. Grädda i ugnen i 20 minuter, täck sedan med aluminiumfolie om brödet börjar bli för brunt.
  4. Grädda i ytterligare 20 minuter eller tills en provsticka kommer ut ren. Låt brödet svalna lite i formen innan det skärs upp. Brödet är utsökt nybakat men får en härlig seg kvalitet dagen efter.

Näringsinnehåll för hela bananbrödet


Energi:1744 kcal
Protein:24 g
Kolhydrater:264 g
Fett:64 g

Lämna en kommentar…

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen