Stekt ris med kyckling och ingefära

Uppdaterad: 24-11-2024

Utforska en smakrik fusion av öst och väst med detta recept på stekt ris med kyckling och ingefära! 

Denna måltid kombinerar saftig kyckling och aromatisk ingefära med det klassiska steamed riset för en härligt mättande och smakfull upplevelse. Perfekt för en familjemiddag eller som en nyttig måltid mitt i veckan, detta recept är både enkelt att följa och imponerar med sina djupa smaker. Kryddig, söt och otroligt tillfredsställande—låt detta recept bli en ny favorit i ditt kök!

Tillagningstid

60 min

Portioner

4

Kalorier

2142 kcal

Protein

123 g

Kolhydrater

269 g

Fett

55 g

Recept:

Recept Template

Stekt ris med kyckling och ingefära

Klicka på ingredienser och steg för att bocka av dem.

Ingredienser:

  • 500 g kycklinglårfilé, benfri och skinnfri, skuren i bitar
  • 2 msk gyllene strösocker
  • 3 msk sojasås
  • ½ msk fisksås
  • 3 msk saké
  • 30 g ingefära, skalad och finhackad
  • 300 g basmatiris
  • 1 msk neutral olja, till exempel vegetabilisk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 stjärnanis
  • 2 tsk sesamolja

Till servering:

  • 1 msk sesamfrön
  • 4 vårlökar, fint skivade
  • 1 msk krispig chilioja
  • Ångkokt broccoli (valfritt)

Gör så här:

  1. Lägg kycklingbitarna i en skål tillsammans med strösocker, sojasås, fisksås, saké och hälften av ingefäran. Täck över och låt marinera i kylskåpet i minst 30 minuter, eller upp till 4 timmar.
  2. Skölj riset noggrant i en sil tills vattnet som rinner av är klart. Värm oljan i en högkantad kastrull eller ugnsfast gryta på medelhög värme. Stek kycklingen med marinaden i ca 10 minuter, rör om ofta tills kycklingen är brynt runt om. Ta upp kycklingen med en hålslev och ställ åt sidan.
  3. Rör ner riset i grytan och smula ner buljongtärningen, tillsätt sedan resterande ingefära, stjärnanis, sesamolja, ¼ tsk salt och 600 ml kallt vatten. Koka upp, lägg tillbaka kycklingen med eventuell köttsaft i grytan. Sänk värmen till låg, täck med lock och låt sjuda i 15 minuter. Ta bort från värmen och låt vila under lock i 10-15 minuter.
  4. Fördela kyckling och ris på fyra tallrikar. Toppa med sesamfrön, vårlökar, chilioja och krispiga lökar efter smak. Servera eventuellt med ångkokt broccoli vid sidan om.

Näringsinnehåll för hela receptet


Energi:2142 kcal
Protein:123 g
Kolhydrater:269 g
Fett:55 g

Lämna en kommentar…

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen