Sötpotatis och jordnötscurry
Uppdaterad: 24-11-2024
Upplev smakerna från Thailand med denna sötpotatis och jordnötscurry! Detta recept kombinerar krämig kokosmjölk, kryddig currypasta och jordnötssmör med näringsrik sötpotatis för en måltid som är både hjärtlig och tröstande. Enkelt att tillaga och fullproppad med smaker, är denna curry det perfekta valet för en kväll då du vill ha något både mättande och exotiskt. Servera med ett sidorätt av ångkokt ris för en komplett middagsupplevelse som värmer både kropp och själ.
Innehåll
ToggleTillagningstid
60 min
Portioner
4
Kalorier
1548 kcal
Protein
24 g
Kolhydrater
128 g
Fett
50 g
Recept:
Sötpotatis och jordnötscurry
Klicka på ingredienser och steg för att bocka av dem.
Ingredienser:
- 1 msk kokosolja
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, riven
- Ett tumstorlek stycke ingefära, rivenr
- 3 msk thailändsk röd currypasta (kontrollera att den är vegetarisk/vegan)
- 1 msk slät jordnötssmör
- 500 g sötpotatis, skalad och skuren i bitar
- 400 ml kokosmjölk
- 200 ml vatten
- 200 g spenat
- 1 lime, juicen
- Kokt ris, till servering (valfritt)
- Torrostade jordnötter, till servering (valfritt)
Gör så här:
- Smält kokosoljan i en kastrull på medelvärme. Fräs den hackade löken i ca 5 minuter tills den blir mjuk. Tillsätt den rivna vitlöken och ingefäran och låt fräsa i ytterligare en minut tills det blir aromatiskt.
- Rör ner thailändsk röd currypasta, jordnötssmör och de skurna sötpotatisbitarna. Tillsätt kokosmjölk och vatten.
- Låt blandningen koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda utan lock i 25-30 minuter, eller tills sötpotatisen är mjuk.
- Rör ner spenaten och limjuicen. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris och strö över torrostade jordnötter för extra krispighet, om så önskas.
Näringsinnehåll för hela receptet
Energi:1548 kcal
Protein:24 g
Kolhydrater:128 g
Fett:50 g