Vegansk jambalaya

Utforska smakerna i denna veganska jambalaya gryta, en maträtt fylld med djärva smaker och näringsrika ingredienser! Denna hälsosamma och värmande rätt kombinerar den röda lystern av paprika med den rika sötman från tomat, harmoniskt balanserad med kryddor och fräscha grönsaker. Perfekt för en kylig kväll eller som en näringsrik måltidslösning, denna veganvänliga jambalaya är både enkel att förbereda och oemotståndligt läcker. Sätt igång och låt denna måltid bli en ny favorit för både

Tillagningstid

45 min

Portioner

2

Kalorier

2181 kcal

Protein

73 g

Kolhydrater

309 g

Fett

61 g

Recept:

Recept Template

Vegansk jambalaya

Klicka på ingredienser och steg för att bocka av dem.

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 1 stor lök (180g), finhackad
  • 4 stjälkar selleri, finhackade
  • 1 gul paprika, hackadr
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk torkad oregano
  • 115g brunt basmatiris
  • 400g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, fint riven
  • 400g smörbönor, dränerade och sköljda
  • 2 tsk grönsaksbuljongpulver
  • En stor näve persilja, hackad

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stor panna över hög värme och fräs lök, selleri och paprika, rör om då och då, i 5 minuter tills de börjar mjukna och få färg.
  2. Rör i paprikapulver, chiliflakes, oregano och ris. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och en tomatskonservburk med vatten. Rör i vitlök, bönor och buljong.
  3. Låt allt komma upp till en simring, täck över och koka i 25 minuter tills riset är mjukt och har absorberat det mesta av vätskan. Håll ett öga på pannan mot slutet av koktiden för att se till att det inte kokar torrt – om det börjar fastna, tillsätt lite mer vatten.
  4. Blanda i persiljan och servera varmt.

Näringsinnehåll för hela receptet


Energi:2181 kcal
Protein:73 g
Kolhydrater:309 g
Fett:61 g

Lämna en kommentar…

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen