Sallad med svarta bönor och mangodressing

Dyk in i smakernas värld med denna exotiska sallad med svarta bönor och mangodressing! Detta recept kombinerar färgstarka grönsaker och frukter med en aromatisk örtdressing för en måltid som är både näringsrik och estetiskt tilltalande. Perfekt för en sommardag, denna sallad balanserar sötma från mango och tomater med sältan från fetaost och en kryddig dressing. Oavsett om du söker en lätt lunch eller ett fräscht tillbehör till middagen, kommer denna sallad att ge en fest för sinnena.

Tillagningstid

10 min

Portioner

6

Kalorier

2352 kcal

Protein

48 g

Kolhydrater

108 g

Fett

180 g

Recept:

Recept Template

Sallad med svarta bönor och mangodressing

Klicka på ingredienser och steg för att bocka av dem.

Ingredienser:

  • 400g svarta bönor, avrunna
  • 2 stora nävar babyspenat, grovt hackade
  • 500g blandade tomater, skurna i stora bitar
  • ½ gurka, halverad på längden, urkärnad och skivad
  • 1 mango, skalad och skuren i bitar
  • 1 stor rödlök, halverad och fint skivad
  • 6-8 rädisor, skivade
  • 2 avokado, skalade och skivade
  • 100g fetaost, smulad

Mangodressing:

  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe basilika
  • 1 stor grön chili, urkärnad och hackad
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 100ml extra jungfruolivolja eller rapsolja
  • 2 lime, zestad och pressad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till dressingen i en matberedare (eller hacka dem mycket fint), spara några örtblad till salladen.
  2. Bred ut bönorna och spenaten på ett stort fat. Lägg på tomater, gurka, mango, rödlök och rädisor och blanda försiktigt med händerna. Toppa salladen med avokado, fetaost och örter.
  3. Servera dressingen vid sidan om salladen.

Näringsinnehåll för hela receptet


Energi:2352 kcal
Protein:48 g
Kolhydrater:108 g
Fett:180 g

Lämna en kommentar…

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen